Om oss

Om Danderyds Vokalensemble

Danderyds Vokalensemble startades 2008 som en del av musikverksamheten i Danderyds församling, med målet att attrahera körsångare på hög nivå och att sjunga musik från olika epoker. Kören består både av musikutbildade samt erfarna körsångare. Repertoaren omfattar allt ifrån tidig renässansmusik till samtida kompositörer och ensemblen har framfört flertalet stora verk, bland annat Bachs H-mollmässa och Pärts Passio. Huvudfokus har dock varit a cappella-repertoar, ofta av svenska kompositörer. Läs mer om våra framträdanden och lyssna på några smakprov. Från och med hösten 2018 flyttar kören till Sundbybergs församling och blir en del av musikverksamheten där.

 

Kören har rest och framträtt såväl i Sverige som Finland, Tyskland och Estland och har samarbetat med professionella orkestrar som Drottningholms barockensemble, Gävle symfoniorkester och Edsbergs kammarorkester.

 

Danderyds Vokalensemble tar sig ständigt an nya utmaningar för att kunna skapa en ännu bättre upplevelse för både koristerna själva och för publiken.

 

Våren 2018 består Danderyds Vokalensemble av följande korister:

Sopraner: Viyan Hagi, Carina Högström, Ylva Karlström, Anna Nager, Åsa Steinsaphir, Erika Stenroos och Arianne Södermark

Altar: Emma Fagerstrand, Jenny Gode, Kristina Segerström, Anna Stenflo och Signe Tonér

Tenorer: Niclas Fröjel, Daniel Johansson, Andreas Kissavos, Håkan Kramnäs, Martin Svensson Lindroth och Gustav Thorén

Basar: Magnus Kaijser, Erik Sävenstrand och Oscar Wohlert

 

 

 

Rikard Karlsson. Fotograf: Per Nestor

Rikard Lindberg Karlsson har organistexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har studerat på masterprogrammet i kördirigering för Anders Eby vid samma skola. Rikard har också studerat dirigering och gått masterclasses för bl.a. Dan-Olof Stenlund, Stefan Parkman, Mats Nilsson, Cecilia Rydinger-Alin och Stephen Cleobury.

 

Mellan 2007 och 2009 undervisade Rikard i körledning och var konstnärlig ledare för Kammarkören på Musikhögskolan Ingesund. Sedan 2008 är han anställd som organist med speciellt köransvar i Danderyds församling där han leder kyrkokören och Danderyds Vokalensemble. Rikard leder även Kongliga Teknologkören i Stockholm.

2018 © Danderyds Vokalensemble